Gastlessen, workshops en voorlichting

KernKracht verzorgt verschillende vormen van voorlichting waarbij de persoonlijke ervaring van ervaringsdeskundigen centraal staan. Deze ervaringsdeskundigen hebben allen deelgenomen aan de cursus “Werken met eigen ervaring” en worden aansluitend ondersteund door middel van maandelijkse intervisiebijeenkomsten.

Voor wie:
Ervaringsdeskundigen van KernKracht geven voorlichting aan Beroepsopleidingen, Wmo raden, gemeenten, onderwijsinstellingen, maatschappelijke organisaties, zorgaanbieders, cliëntenraden en bedrijven.

Mogelijkheden:
Voorlichting kan bestaan uit het vertellen van de eigen ervaring door ervaringsdeskundigen met aansluitend de mogelijkheid tot het stellen van vragen. Daarnaast heeft KernKracht een aantal standaarden werkvormen ontwikkelt zoals het anti-stigma diagnose spel of speeddates. Thema’s en werkvormen kunnen in overleg met de opdrachtgever worden afgesproken en zowel fysiek als digitaal worden verzorgd. Voorlichting rond specifieke thema’s behoort tot de mogelijkheden.

Duur: deze is afhankelijk van de vorm en is in overleg met de opdrachtgever te bepalen. Voor een standaard gastles waarbij twee ervaringsdeskundigen hun verhaal doen met aansluitend een vragenronde staat minimaal 1,5 uur.

Totale aanbod voor professionals:

Voor meer informatie, afspraken en prijsopgaven kunt u contact opnemen met:
Maartje Weeda
Projectmedewerker Herstel & Ervaringsdeskundigheid