De Koolmees

Vanaf 1 augustus 2023.

Wat als je te maken krijgt met een ingrijpende gebeurtenis, verlies of een burn-out? En lukt het je maar niet om aansluiting te vinden in je omgeving? Hoe waardevol is het dan wanneer je ergens naar toe kunt om even wat afstand en rust te nemen. Een plek om op adem te komen en de juiste balans te hervinden. KernKracht opent dit jaar zo’n plek om op adem te komen. En dat ook nog niet al te ver bij jou vandaan!

De Koolmees wordt gerund door ervaringsdeskundige medewerkers. Bij hen kun je terecht voor een luisterend oor, (h)erkenning en steun. Daarnaast zijn er ook verschillende activiteiten die kunnen helpen bij het (leren) omgaan met voor jou belemmerende gevoelens en gedachten. Hierdoor kan er weer ruimte ontstaan om de regie te herpakken. Samen met jou kijken we naar wat nodig is, zodat jij weer grip kunt krijgen op jouw leven.

Voor wie?

  • Je bent minimaal 18 jaar
  • Je hebt een vaste verblijfplaats en bent niet dak- of thuisloos
  • Je woont in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Krimpenerwaard, Waddinxveen of Zuidplas
  • Je bent niet actief verslaafd. Het gebruik van alcohol en/of verdovende middelen is in en rondom het huis niet toegestaan.
  • Je bent zelfredzaam. Medicatie, geld en andere eigendommen heb je in eigen beheer.

Ons pand is (nog) niet rolstoelvriendelijk, de kamers bevinden zich op de eerste etage. (Ambulante) begeleiding met hulp of zorgverleners kan gewoon doorgaan tijdens je verblijf. Specifieke mentale of lichamelijk zorg wordt door ons niet geboden.

Verblijven in de Koolmees kan voor een periode van 1-5 dagen. Hiervoor heb je geen verwijzing of indicatie nodig. Jouw wens om een paar dagen bij ons te logeren is voldoende voor het maken van een kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek kijken we samen naar hoe een verblijf in de Koolmees voor jou bij zou kunnen dragen aan het hervinden van je balans en eigen kracht.
We beschikken over een huisdierenkamer. Indien je een huisdier hebt maar geen passende opvang tijdens jouw afwezigheid kunt organiseren, dan bespreken we de mogelijkheden en voorwaarden voor verblijf van jou en je huisdier.

Een paar dagen bij ons verblijven, kan ervoor zorgen dat alledaagse levensvragen en uitdagingen beheersbaar blijven.
Voor een verblijf brengen we geen kosten in rekening. Kun of wil je iets bijdragen (financieel, als vrijwilliger of materieel), dan is dat zeker welkom!

Heb je (vanuit je professie) contact met mensen in de regio Midden-Holland voor wie een paar dagen logeren in de Koolmees veel zou kunnen betekenen? Spreekt dit concept je als zorgaanbieder of ondernemer aan en wil je mogelijkheden tot samenwerken verkennen? Of zou je je in willen zetten als vrijwilliger? Neem gerust contact op met KernKracht, we vinden het leuk om jou en/of je team te verwelkomen voor een werkbezoek.


Nieuwsbrief 1 van de Koolmees (klik op deze link voor de pdf)

Contact opnemen