Oproep voor mensen met ervaring!

Werken met eigen ervaring als voorlichter:
Voor onze voorlichtingen en workshops zijn wij op zoek naar mensen met persoonlijke ervaring binnen de verslavingszorg, GGZ of Maatschappelijke Opvang. We zoeken mensen met bijvoorbeeld verslavingservaring, angst- en dwangstoornissen, bipolaire stoornis, borderline, eetstoornis en andere psychische aandoeningen en/of mensen die ervaring hebben met dak– en thuisloosheid. Mensen die goed in hun herstelproces zitten, weten wat wel en niet werkt in hun herstel en die hun (herstel) ervaring willen leren delen en inzetten. Hoe je dat kunt doen leer je tijdens een training.

Aanmelden
Heb je interesse om je ervaringen in te zetten als voorlichter neem dan (voor een  kennismakingsgesprek) contact op met Dora Wempe, bereikbaar via e-mail dwempe@zogmh.nl  of via het nummer van de Stichting KernKracht: 0182-519060. Bekijk ook onze website: www.kernkracht.nl

Drie uitspraken van ervaringsdeskundigen Stichting KernKracht:

 • “Ik voel mezelf meer waard en ik geniet als ik terugkom van een gastles in een school”.
 • “Het inzetten van mijn eigen ervaring in andere rollen heeft een wezenlijke bijdrage geleverd aan mijn herstel”.
 • “Ik heb de kracht van mijn zwakte leren (er)kennen omdat ik met mijn ervaringen nu anderen kan helpen”.

Werken met eigen ervaring als ervaringsmaatjes in het maatschappelijk Steunsysteem (MSS)
In de afgelopen cliëntenkranten is er al wat verteld over het project MSS in de wijk Plaswijck, die ontwikkeld is door Stichting KernKracht, Kwintes, GGD HM, GGZ MH, Reakt, Participe en Mozaïek wonen. Uit de evaluatie blijkt dat de inzet van ervaringsdeskundigen een meerwaarde heeft in het MSS. (via deze website is meer informatie te vinden over het MSS onder “Wat doen wij?”)
Ervaringsmaatjes zijn mensen met cliëntervaring in de GGZ, verslavingzorg en/of maatschappelijke opvang. Zij zijn enthousiast om hun eigen ervaringen met het herstelproces in te zetten in de ondersteuning van cliënten. Voordat de ervaringsmaatjes worden ingezet krijgen zij een training aangeboden om de eigen (herstel)ervaringen functioneel in te kunnen zetten.

Aanmelden
Heb je interesse om je ervaringen in te zetten als ervaringsmaatje neem dan voor een  kennismakingsgesprek contact op met  Marrig van der Werf,  bereikbaar via e-mail mvanderwerf@zogmh.nl of via het telefoonnummer Stichting KernKracht tel. 0182-519060.

 

2 reacties op “Oproep voor mensen met ervaring!

 1. Hallo Kees,

  Het is een vrijwilligersfunctie. Maar wel met een vrijwilligersvergoeding.
  Deze varieert van 10-25 euro per activiteit.

  vriendelijke groet,

  Petra van Buren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *