Herstelhuis De Koolmees

Herstelhuis de Koolmees is een kleinschalige logeerplek voor mensen (vanaf 18 jaar) uit de gemeenten Gouda, Zuidplas, Waddinxveen, Bodegraven-Reeuwijk en Krimpenerwaard. In ons prachtig opgeknapte pand in Gouda hebben wij plek voor zeven gasten, met elk een eigen slaapkamer. Verblijf bij ons is mogelijk zonder indicatie of verwijzing van een (huis)arts en/of behandelaar. Jouw wens om een tijdje bij ons te logeren is voldoende voor het maken van een kennismakingsgesprek: tijdens het gesprek bekijken we samen hoe je bij ons meer grip kunt krijgen op je herstel. De vrijblijvend aangeboden dagstructuur, het contact met onze vrijwilligers en het mede zorgdragen voor het huis kan je een nieuw gevoel van ‘ertoe doen’ geven. Soms kan een crisis voorkomen worden, door bij ons tijdelijk een pas op de plaats te maken.

Voor een verblijf brengen we geen kosten in rekening. De financiering vindt plaats vanuit donaties, giften en subsidies. Je kunt maximaal 14 dagen aaneengesloten bij ons logeren. Als je op een later moment opnieuw gebruik wil maken van het Herstelhuis, dan kan dat.

Het team

Het Herstelhuis wordt gerund door een klein vast medewerkersteam samen met onze onmisbare grote groep opgeleide ervaringsdeskundige vrijwilligers. Zij zijn overdag in huis. Bij hen kun je terecht voor een luisterend oor, (h)erkenning en steun, maar ook om iets leuks te doen zoals wandelen, boodschappen halen of een spelletje. Kortom, onze vrijwilligers staan voor je klaar om er een fijn en zinvol verblijf van te maken.

Uit ons gastenboek:
‘Wat was deze plek een geschenk uit de hemel! Zo fijn dat ik ergens kon zijn om tot rust te komen, mijn eigen antwoorden weer kon gaan horen. Dat jullie als ervaringsdeskundigen begrip hebben, (h)erkenning geven en er zijn, zonder oordeel. Woorden schieten te kort, maar daarom uit het diepst van mijn hart: dank jullie wel!’

Huisdieren, roken en toegankelijkheid

We beschikken ook over een huisdierenkamer. Indien je een huisdier hebt maar geen passende opvang tijdens jouw afwezigheid thuis kunt organiseren, dan bespreken we de mogelijkheden en voorwaarden voor verblijf van jou en je huisdier. Vanzelfsprekend zijn het huis en de kamers rook- en vapevrij. We hebben een plek daarvoor in de achtertuin. Ons pand is (nog) niet rolstoelvriendelijk, de kamers bevinden zich op de eerste etage.

Goed om te weten

Het Herstelhuis is geen psychiatrische kliniek, verslavingskliniek of opvang bij (dreigende) dakloosheid. Mentale of lichamelijke zorg wordt door ons niet geboden. (Ambulante) begeleiding met hulp- of zorgverleners kan gewoon doorgaan tijdens je verblijf. Medicatie, geld en andere eigendommen heb je in eigen beheer en ben je zelf verantwoordelijk voor. Heb je een crisisbehandeling, opname of opvang nodig? Dan kunnen wij geen logeerplek bieden, maar we denken graag met je mee wat er wél mogelijk is.

Interesse?

Wil je je aanmelden voor een kennismaking, of heb je (vanuit je professie) contact met mensen in de regio Midden-Holland voor wie een paar dagen logeren in Herstelhuis de Koolmees veel zou kunnen betekenen? Je kunt het contactformulier onderaan de pagina invullen en dan nemen we contact met je op. Je kunt ons natuurlijk ook even bellen: 0182-717720 of mobiel: 06-81966866. We staan je graag te woord!

Donatie

Wilt u een donatie doen voor het Herstelhuis de Koolmees? Dan hebben we binnen het project wat meer financiële mogelijkheden, scan dan onderstaande QR-code (bepaal zelf het bedrag).
Hartelijk dank voor uw eventuele bijdrage, deze zal nuttig besteed worden.

Contact opnemen