Het SAFE apps personeelalarm tegen onveiligheid in GGZ

In de zorg is de kans groter dat medewerkers in aanraking komen met ongewenst gedrag dan in andere branches. Van seksuele intimidatie tot grof geweld, incidenten komen nog steeds regelmatig voor. 

Zeker in de GGZ kan de psychische problematiek van cliënten zorgen voor een toename in onveiligheid. In een omgeving met veiligheidsrisico’s wil je de veiligheid van zowel medewerker als cliënt waarborgen. Goede zorg bieden kan namelijk alleen in een veilige werkomgeving.

Daarom is het van belang dat de nodige veiligheidsmaatregelen worden getroffen. Goede zorg bieden kan namelijk alleen in een veilige werkomgeving. 

Veiligheid van zorgprofessional waarborgen met een personenalarm

Met een personenalarm creëer je een veilig werkomgeving voor zowel zorgprofessional als cliënt. Het SAFE Apps personenalarm bestaat uit een alarmapp en alarmknop. Hiermee kunnen zorgprofessionals ongemerkt alarm slaan. Loopt een situatie uit de hand? Krijgt de zorgprofessional te maken met agressie? Of heeft hij simpelweg extra hulp nodig? Met één druk op de SAFE alarm knop is hulp onderweg.

Een persoonlijk alarmsysteem verhoogt niet alleen de veiligheid, maar zorgt er ook voor dat werknemers met meer plezier naar hun werk gaan. Dat zorgt voor verminderde werkstress, verhoogde productiviteit en verbeterd werkgeverschap. Dit zijn de voordelen op een rij:

Werkgever

  • Verminderde kans op psychische problemen
  • Minder burn-outs
  • Verlaagd ziekteverzuim
  • Verbeterd imago/werkgeverschap

Werknemer

  • Verminderde kans op psychische problemen
  • Verlaagde werkdruk
  • Gevoel van waardering
  • Met een veilig gevoel aan het werk
  • Verbeterde teamdynamiek door onderlinge samenwerking

Het personenalarm van SAFE Apps is ontwikkeld voor medewerkers die meer risico lopen om in een noodsituatie terecht te komen. Denk bijvoorbeeld aan een zorgprofessional die tijdens het werk in aanraking komt met agressief gedrag. In dat geval kan met de alarmknop hulp worden ingeschakeld.

Meld je nu aan voor een gratis consultancy gesprek (t.w.v. €300,-)

Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden van personenalarmering binnen jouw organisatie? Vraag een gratis adviesgesprek t.w.v. €300,- aan met één van onze veiligheidsexperts! Let op. Er is beperkte plek, dus meld je snel aan.

Bron: ggznieuws.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *