Voorlichtingsmateriaal voor doven en slechthorenden

Een dvd, een website en vijf folders over psychische problemen, speciaal voor doven en slechthorenden, zijn eind oktober feestelijk in première gegaan bij Pro Persona in Wolfheze. Het voorlichtingsmateriaal gaat over depressie, angsten, schizofrenie, borderline en verslaving.
Het bestaande voorlichtingsmateriaal, in gesproken en geschreven Nederlands, is voor doven en slechthorenden minder geschikt. Zij zijn veel meer visueel ingesteld. Daarom hebben de vijf folders aangepast taalgebruik en ondersteunende illustraties. De dvd en de website zijn in gebarentaal en voorzien van ondertiteling.
Op de dvd, die de titel ´Leven met een psychisch probleem´ heeft, staan vijf ervaringsverhalen van dove en slechthorende mensen. Zij vertellen over hun leven met bijvoorbeeld schizofrenie of borderline. Naast de ervaringsverhalen wordt over elk psychisch probleem meer uitleg gegeven door een dove hulpverlener. Op de website www.ggzds.nl staan de filmpjes met de ervaringsverhalen en de bijbehorende uitleg.

Dit bericht komt van de website van Ypsilon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *