Gezocht: deelnemers met autismespectrumstoornis om paardentherapie te onderzoeken

 Een deel van de adolescenten met autisme blijft ernstige ontregelingen van emoties houden, ondanks langdurige behandeling. Therapie met paarden (EAT)  is mogelijk effectief voor deze jongeren, maar goed onderzoek ontbreekt.

Karakter is een centrum voor kinder- en jeugdpsychiatrie en doet veel onderzoek naar autisme. Sinds kort is een onderzoek gestart door kinderpsychiater Jenny den Boer naar het effect van therapie met paarden. Aan dit wetenschappelijk onderzoek zijn onder anderen prof. dr. Nanda Rommelse, hoogleraar neurobiologische ontwikkelingsstoornissen en prof. dr. Wouter Staal, bijzonder hoogleraar autisme, verbonden.

Voor vragen, richt u zich svp tot de organisatie Karakter

Jongeren met autisme van 11 tot en met 17 jaar gezocht op meerdere locaties
Karakter is nu op zoek naar deelnemers om het effect van paardentherapie te testen. De organisatie zoekt 35 adolescenten van 11 tot en met 17 jaar met autisme. Alle deelnemers krijgen 15 sessies therapie aangeboden.

Voor, tijdens én na de behandeling wordt de emotieregulatie gemeten en er worden vragenlijsten en interviews afgenomen. De therapie wordt gegeven voor Karakter in Wageningen, de Gagelhoeve in Mill (Noord Brabant) en Horses&Co in Heerjansdam (Zuid Holland).
Wie kunnen er meedoen aan dit onderzoek?

De voorwaarden zijn als volgt:

  • Je bent 11 tot en met 17 jaar oud
  • Je hebt een diagnose autismespectrumstoornis.
  • Je hebt minimaal 1,5 jaar therapie gehad
  • Je wilt leren om beter met emoties om te gaan
  • Je hebt een IQ hoger dan 80

Voor meer informatie kun je mailen naar Pegasus@karakter.com

 

Bron: balansdigitaal.nl 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *