Multitasken leidt tot burn-out

Druk bezig met je werk, tussendoor je appjes checken en Facebook in de gaten houden. We multitasken wat af op een dag. En dat is niet goed voor je, zegt psycholoog Jeffrey Wijnberg in de Telegraaf.

“Multitasken kan eigenlijk helemaal niet. Je kunt niet alles tegelijk doen en elke taak ook nog goed doen”, vertelt psycholoog Jeffrey Wijnberg. Bovendien is het voor jezelf ook niet goed om alles tegelijk te doen. “Als je te veel tegelijk doet, raak je overprikkeld, je brein gaat op slot. Dat kan zelfs leiden tot een burn-out”, aldus Jeffrey.

Singletasken
Nu is er een nieuwe term in opkomst, namelijk singletasken: je helemaal focussen op een taak. Volgens Jeffrey komt het voort uit de hype rondom mindfulness, een therapie die je ook kan helpen als je overprikkeld bent. Jeffrey: “Bij singletasken is vooral het afmaken van een taak is heel belangrijk. Multitaskers maken hun taken nooit helemaal af. Dat geeft een knagend gevoel. Dat zorgt voor onrust in je hoofd”.

Zo doe je dat
Maar hoe pas je dat zelf toe, dat singletasken? Het is eigenlijk heel simpel: focus je op een taak en maak die taak af, of het nu gaat om de was of een project op je werk. Zorg dat het afkomt. En laat je tussendoor niet afleiden door andere dingen, zoals je telefoon of je mailbox.

Bron: telegraaf.nl 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *