Leidse studenten steunen Fonds Psychische Gezondheid

Studenten van de Leidse studievereniging M.F.L.S. (Medische Faculteit der Leidse Studenten) haalden tijdens hun jaarlijkse goede doelen week € 1.194,- op voor Fonds Psychische Gezondheid.

Onderdeel van deze week was een symposium over GHB-gebruik onder jongeren, mede georganiseerd door het Fonds. Diverse experts gingen in gesprek met een collegezaal vol medisch studenten over het grote risico op overdosis bij gebruik van deze sterk verslavende drug. GHB wordt steeds vaker thuis gebruikt en vooral dan kan een overdosis fataal aflopen.

Rollerskatedisco

Er werden door de studenten ook luchtigere activiteiten georganiseerd, zoals een rollerskatedisco, een benefietdiner en een studentenfeest. Tijdens een feestelijke ontmoeting bij het Leids Universitair Medisch Centrum overhandigden de bestuursleden van M.F.L.S. een cheque ter waarde van € 1.194,10 aan directeur Ronald Gorter van Fonds Psychische Gezondheid. Dit geld besteedt het Fonds aan wetenschappelijk onderzoek naar betere behandelmethoden van mensen met psychische aandoeningen.

Goed onderzoek

De Leidse studenten vinden net als Fonds Psychische Gezondheid dat het voor toekomstig artsen en biomedici van belang is dat psychische problemen erkend worden en dat er goed onderzoek wordt verricht, zodat mensen zo goed mogelijk geholpen kunnen worden.

Bron: www.fondspsychischegezondheid.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *