Kindermishandeling vergroot kans op obesitas

Kinderen die mishandeld zijn hebben zesendertig procent meer kans op het ontwikkelen van obesitas op volwassen leeftijd.Dat toont een nieuwe studie van King’s College London aan. De onderzoekers analyseerden gegevens van ruim 190 duizend mensen uit 41 studies over de hele wereld.

Ernstige kindermishandeling treft ongeveer één op de vijf kinderen (onder de 18 jaar) in het Verenigd Koninkrijk.

Andrea Danese, kinder- en jeugdpsychiater van King’s College London zegt: “Wij ontdekten dat het risico op volwassen obesitas aanzienlijk stijgt als kinderen mishandeld worden of zijn. Preventie van kindermishandeling staat voorop en onze bevindingen benadrukken de ernstige gevolgen van deze ervaringen voor de gezondheid op lange termijn”.

 

Vermoeidheid

Eerder studies bieden mogelijke biologische verklaringen voor dit verband. Een mogelijke verklaring kan zijn dat kinderen die mishandeld zijn minder calorieën verbranden, omdat de effecten van stress (vroeg in het leven) op het immuunsysteem leidt tot vermoeidheid en verminderde activiteit.

De wetenschappers laten weten dat deze en andere mogelijke verklaringen in toekomstige studies moeten worden getest.

Danese concludeert: “Aanvullend onderzoek is nodig om te verduidelijken of en hoe de effecten van kindermishandeling op obesitas kunnen worden verlicht”.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *