Isa Hoes en Elena Lindemans winnen Psyche mediaprijs 2015

De jury onder leiding van Hans Laroes, ex-hoofdredacteur van het NOS Journaal, heeft Isa Hoes uitgeroepen tot winnares van de Psyche Mediaprijs 2015. De jury bekroonde het boek ‘Toen ik je zag’. Isa Hoes, actrice, schreef het boek over haar leven met en de zelfdoding van Antonie Kamerling. Van het boek zijn inmiddels 300.000 exemplaren verkocht.

In ‘Toen ik je zag‘ vertelt Isa Hoes over haar leven met Antonie Kamerling. De buitenwereld ziet een stralend stel, maar privé gaat Antonie gebukt onder een zware neerslachtigheid. Terwijl deze depressies zich steeds vaker voordoen, probeert Isa haar gezin bij elkaar te houden, tot Antonie op 6 oktober 2010 besluit zijn leven te beëindigen.

Het publiek bekroonde ‘Moeders springen niet van flats‘ een documentaire van Elena Lindemans.

De moeder van regisseur Elena Lindemans worstelt al lange tijd met een ondraaglijk psychisch lijden als ze om euthanasie vraagt. Het verzoek wordt niet in behandeling genomen. Op 25 februari 2002 springt ze – met medeweten van haar dochters en vriend – van een flat. In ‘Moeders springen niet van flats’ zoekt Elena twaalf jaar later uit waarom haar moeder niet door haar artsen werd geholpen en gaat ze voor het eerst terug naar de flat.

Bron: GGZnieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *