Kom tot en met 1 april ook naar de Week van de Psychiatrie!

Ook dit jaar hebben we weer veel activiteiten georganiseerd in de Week van de Psychiatrie. Het thema van de week is Waardevolle Zorg. De week duurt van maandag 28 maart tot en met vrijdag 1 april. Op maandag is de aftrap met de jaarlijkse landelijke Breingeindag. Deze wordt gehouden in ’t Veerhuis te Nieuwegein. Voor meer informatie en aanmelding en alle landelijke activiteiten zie de website http://weekvandepsychiatrie.nl

Flyer week van de psychiatrie 2011

Voor Midden-Holland hebben wij een eigen programma, zie de flyer hierboven en de tekst hieronder. We nodigen u van harte uit om deel te nemen aan onze activiteiten deze week.

Opening maandag 28 maart van 14-16 uur, Hoge Gouwe 65, Gouda
Op maandag openen we de week feestelijk met het speciaal opgerichte Reakt Koor, toneel en voordracht van gedichten. Het belooft een gezellige middag te worden!

Dinsdag 29 maart: gebakdag!
Wegens het grote succes van vorige jaren wordt de gebakdag herhaald. Ook ditmaal krijgen alle cliënten binnen (O)GGZ-instellingen in Midden-Holland (Kwintes, Reakt, GGZ MH, Curium, Vrouwenopvangcentrum, Leger des Heils, Eleos, VBOK-huis) een gebakje bezorgd. Dinsdag brengen we de gebakjes rond. Ook de cliënten die geen mogelijkheid hebben om op een andere wijze deel te nemen aan de week van de psychiatrie ervaren deze kleine attentie positief. Natuurlijk is er dan ook de mogelijkheid om een praatje te maken met de medewerkers van de Stichting KernKracht. Wanneer u op dinsdag 29 maart het STIP bezoekt, krijgt u ook een gebakje! Kom eens langs…

Dinsdag 29 maart: ophalen ‘verbetermuur’
Op dinsdag 29 maart zal tijdens de gebakactie de ‘verbetermuur’ worden opgehaald. De verbetermuur hangt sinds februari in diverse (O)GGZ-instellingen in de regio Midden-Holland. Op de verbetermuur kunnen cliënten hun ervaringen rondom het thema waardevolle zorg opschrijven. Al deze bevindingen worden verzameld in een document en dit zal worden aangeboden aan het management van GGZ Midden-Holland en diverse cliëntenraden.

Dinsdag 29 maart: themabijeenkomst Waardevolle Zorg, 14-16 uur , in De Veste, Ridder van Catsweg 300, Gouda (zaal open vanaf 13.30 uur, toegang gratis)
In de week van de  psychiatrie organiseren wij een themabijeenkomst over Waardevolle Zorg. Hierbij kunt u kennis maken met een carrousel van positieve verhalen door ervaringsdeskundigen.
Anneke Ronner van Kwintes zal kort vertellen wat de relatie is tussen de SRH-methode (Systematisch Rehabilitatiegericht Handelen) en waardevolle zorg vanuit Kwintes. Twee (ambulante) woonbegeleiders zullen aansluitend een ervaring inbrengen vanuit het perspectief van de hulpverlener omtrent waardevolle zorg.
Wij nodigen u van harte uit om deze waardevolle middag met ons te delen!

Woensdag 30 maart: high tea voor dak- en thuislozen, 14.30-16 uur
Deze keer zal in de week van de psychiatrie een high tea plaatsvinden voor dak- en thuislozen. De high tea is op woensdag 30 maart van 14.30 uur tot 16 uur.
Extra is dat alle wethouders zorg en welzijn/wmo van de gemeenten in Midden-Holland ook uitgenodigd zijn. Natuurlijk is wethouder mevr. M. Suiker van Gouda ook van de partij. Tijdens de high tea kunt u op informele wijze met hen in contact komen. Een uitgelezen kans voor dak- en thuislozen om met wethouders van gedachten te wisselen.
Aanmelding is verplicht via Debby Quist, de straatadvocaat van Stichting KernKracht. Zij is dinsdag en vrijdag bereikbaar via 06-57248823.

Woensdag 30 maart: fietstocht en spelletjesmiddag, 14-16 uur, soosruimte Hoge Gouwe 65, Gouda
Dit jaar organiseren we een fietstocht en spelletjesmiddag. De fietstocht duurt ongeveer anderhalf uur en gaat langs verschillende GGZ-locaties in het centrum van Gouda waar we kort in gesprek willen gaan over Waardevolle Zorg. Het maximaal aantal deelnemers is 12 personen. Wilt u meedoen aan deze waardevolle fietstocht, geef u dan snel op via STIP of email:  weekvdpsy@zogmh.nl
Er wordt tevens een spelletjesmiddag in de soos georganiseerd. Diverse spelletjes zullen die middag vanaf 14 uur worden aangeboden. Dus… heb je zin om gezellig met elkaar een spelletje te doen,  geef je dan snel op via STIP of mail: weekvdpsy@zogmh.nl

Donderdag 31 maart: ‘Waardevolle Optocht’, 14-16 uur
We gaan op ludieke wijze aandacht vragen voor de week van de psychiatrie aan het publiek op straat in Gouda. We zullen vanaf de Hoge Gouwe 65 onder begeleiding van muziek een route door de stad lopen. Medewerkers van Stichting KernKracht en Reakt lopen ook mee. We delen flyers uit aan mensen om zo aandacht te vragen voor de week van de psychiatrie en de doelgroep. Vind je het leuk om mee te lopen, zorg dan dat je op donderdag 31 maart om 13.45 uur op de Hoge Gouwe 65 bent!
Je/u komt toch ook?!

Vrijdag 1 april: weggeefwinkel, 10-15 uur, IJssellaan 2-2A
Ook dit jaar is er weer de weggeefwinkel. De weggeefwinkel is te vinden aan de IJssellaan 2-2a  in Gouda. Als je vlak na de slagboom rechts langs het gebouw heen loopt, zie je vanzelf een klein huisje staan waar de weggeefwinkel in zit. Voel je vrij om te komen kijken of er iets voor jou bij zit. Dus als je wel wat kleding kunt gebruiken, kom dan kijken of er iets voor jou bij zit. Er is inmiddels een groot assortiment aan kleding weg te geven. Broeken,  jassen,  overhemden, kinderkleding, noem maar op.
De deur staat open tussen 10.00 uur en 15.00 uur. Onder het genot van een kopje thee of koffie kun je kijken of er iets bij is wat jij wilt hebben.

Vrijdag 1 april: slotfeest, 19.30 – 23 uur, Hoge Gouwe 65
Voor het eerst zal er dit jaar een spetterend slotfeest zijn aan het eind van de week van de psychiatrie! Op vrijdag 1 april (nee dit is geen grap!) willen we de week feestelijk afsluiten met een optreden van:
Live band: Vento Ocha (met onder anderen Johan de Meij van Kwintes), 
DJ Goncalves
en een optreden van het Reakt-koor onder leiding van Monique Flux.
We hopen u te ontmoeten tijdens dit gezellige feest. Wees welkom! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *