Vaart in de landelijke crisiskaart

Vaart in de landelijke crisiskaart: onder deze titel en met dit doel organiseert het LCIO (Landelijk Crisiskaart Informatie en Ondersteunings Punt) een conferentie over de landelijke crisiskaart op 2 november 2011. De dag vindt plaats in Zeist bij het Innovatiefonds Zorgverzekeraars, dat het LCIO financiert.

De crisiskaart is voor en van mensen met min of meer ernstige psychische problemen die gevoelig zijn voor een psychische crisis. Het is een klein persoonlijk document dat opgevouwen in een portemonnee past, zodat iemand de kaart altijd bij zich kan dragen.
De crisiskaart is een samenvatting van een crisisplan, dat 7 maal 24 uur opvraagbaar is en beschrijft hoe er bij (dreigende) crisis gehandeld moet worden door alle betrokken partijen; hulpverleners, cliënt en omgeving.
De crisiskaart kan een psychische crisis en een (gedwongen) opname voorkomen, verbetert de kwaliteit van de hulpverlening en is een instrument bij uitstek waarmee cliënten hun eigen regie kunnen versterken.
De crisiskaart wordt opgesteld met ondersteuning van een ervaringsdeskundige consulent.
Het LCIO is een project van de vereniging Geestdrift en richt zich op kwaliteitsverbetering en landelijke implementatie van de crisiskaart.

De conferentie is vooral bedoeld voor GGZ aanbieders, verzekeraars, gemeenten en politie en landelijke beleidsmakers van het CVZ, VWS en de VNG. Crisiskaarthouders en consulenten crisiskaart leveren een belangrijke bijdrage aan de conferentie.
Dagvoorzitter is Miek Smilde, juridisch onderzoeksjournaliste en schrijfster. Vertegenwoordigers van verzekeraars, zorgaanbieders, gemeenten, politie, wetenschappers en cliëntenorganisaties leveren een bijdrage aan het programma.
Ga voor meer informatie en het programma naar het LCIO, waar u zich ook kunt aanmelden voor de dag.

Bron: LCIO

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *