Utrecht contracteert succesvol project met ervaringsdeskundigen

Het Recovery College  in Utrecht is een groot succes. Mensen met ervaring in de psychiatrie of verslaving helpen anderen op gestructureerde wijze hun problemen aan te pakken. De gemeente Utrecht heeft het Recovery College nu voor negen jaar gecontracteerd om begeleiding te bieden aan mensen met psychische aandoeningen. Dit geldt voor zowel de stad Utrecht als voor de regio’s Utrechtse Heuvelrug en Lekstreek. Ook Woerden en omgeving komen aan bod.

De financiering komt uit de Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO). waar zo’n lange contractperiode ongebruikelijk is . De gemeente Utrecht geeft echter aan dat een dergelijke periode in dit geval passend is. Het kost tijd om ervoor te zorgen dat mensen de weg naar de betreffende instanties vinden.

Voor de gemeente Utrecht biedt het Recovery College uitkomst voor de wachtlijstproblematiek in de GGZ. Mensen die vanwege hun psychische aandoening geïndiceerd zijn voor ggz-zorg  moeten vaak lang wachten voor ze geholpen worden bij de reguliere zorginstellingen.

De ervaringsdeskundigen van het Recovery College ondersteunen lotgenoten die hun leven op de rit willen krijgen. Doordat mensen meer inzicht krijgen in hun eigen situatie, krijgen ze vaak ook wat meer perspectief en wordt een terugval voorkomen.  Ook ondersteunen ervaringsdeskundigen mensen bij wie de behandeling in de GGZ op het eind loopt bij het oppakken van hun leven.  Dat is niet voor iedereen gemakkelijk, de toekomst is of lijkt soms onzeker voor personen die een ontwrichtende ervaring hebben meegemaakt.

Bron: NOS.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *