Uitstel en afstel eerste psychose

Het tot voor kort ondenkbare uitstel en mogelijk afstel van een eerste psychose zijn, gezien de resultaten van het EDIE-NL onderzoek, ook in Nederland haalbaar gebleken. Het succes van deze benadering heeft geleid tot toepassing van vroege interventies bij alle psychiatrische stoornissen die zich op jeugdige en jongvolwassen leeftijd voor het eerst manifesteren.

Tijdens het symposium ‘Hoe eerder, hoe beter?! Vroegdetectie en vroegbehandeling in de GGz’ op 30 mei worden de resultaten van het onderzoek uitgebreid behandeld. Presentaties worden gegeven door Jim van Os, Alison Yung, Mark van der Gaag, Dorien Nieman en de vier EDIE-promovendi Sara Dragt, Helga Ising, Rianne Klaassen en Judith Rietdijk. In de middag kan er worden deelgenomen – in 2 rondes – aan een keuze uit 9 workshops. Don Linszen zal het symposium afsluiten. Het onderzoek heeft al veel (internationale) media-aandacht gekregen.

De symposiumcommissie acht de actuele achtergrond, de resultaten van het project, de expertise van de project-instellingen, het programma en de sprekers van groot belang. Voor de actuele stand van zaken en inschrijving.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *