Een miljoen Nederlanders slikken antidepressiva

In Nederland zijn er zo’n 1 miljoen mensen die antidepressiva slikken en dit aantal blijft stijgen. Reden voor Fonds Psychische Gezondheid om het antidepressivagebruik eens nader onder de loep te nemen.

Het middel wordt voorgeschreven voor het behandelen van verschillende psychische aandoeningen waaronder depressieangststoornissen en eetproblemen. Fonds Psychische Gezondheid vroeg een aantal mensen naar hun mening over de noodzaak van antidepressiva. Is de mensheid beter af zonder medicijnen of zijn antidepressiva een absolute noodzaak om normaal te kunnen functioneren?

Antidepressiva absolute noodzaak?

Opvallend genoeg bleken de meningen hierover erg uiteen te lopen. Waar de één van mening is dat het gebruik van antidepressiva wat meer strikte regels qua gebruik kan gebruiken, vindt de ander het gebruik geaccepteerd en ziet geen gevaren. Reden voor het Fonds om nóg dieper in de stof te duiken en daarom starten ze een nieuw onderzoek naar de beweegredenen voor het voortzetten of afbouwen van antidepressivagebruik. Met als doel een open discussie over dit onderwerp aan te kunnen wakkeren. Lees hier meer over dit onderzoek en hoe jij eventueel een bijdrage kunt leveren

Bron: Fonds Psychische Gezonheid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *