Training Werken met eigen ervaring als Naaste

Training om jouw ervaring als naaste van iemand met een psychische kwetsbaarheid in te gaan zetten ter ondersteuning van andere naasten.

Doel:
Kennis opdoen over ervaringskennis, herstel en empowerment. Leren de eigen ervaring functioneel in te gaan zetten ter ondersteuning van anderen. Zicht hebben op taken, competenties en valkuilen van de Ervaringsdeskundige Naaste.

Duur: 8 wekelijkse lessen van 3 uur.

Inhoud:
De lessen zijn volgens een vaste structuur opgebouwd, er is een deel theorie/kennis, een deel waarin eigen ervaringen gedeeld worden en er zijn oefeningen om te leren hoe de eigen ervaring functioneel ingezet kan worden. De training wordt gegeven door een ervaren trainer en co-trainer.
Het aantal deelnemers is minimaal 8 en maximaal 12. Deelnemers krijgen na de training een certificaat.

Deze training is gratis; na de training wordt er van de deelnemers verwacht dat zij zich als vrijwillige Ervaringsdeskundige Naaste in gaan zetten in de regio Midden-Holland.

Voor wie:
Naasten/mantelzorgers van mensen met psychische kwetsbaarheden, verslaving of dak- en thuislozen, die de zorg om hun naaste een plek hebben kunnen geven in hun leven en ruimte, tijd en motivatie hebben om deze ervaring functioneel in te gaan zetten om andere naasten te ondersteunen.

Wonend of ingezet willen worden in de regio Midden-Holland: Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Krimpenerwaard, Waddinxveen, Zuidplas.

Voor meer informatie:
Neem contact op met Astrid van Bruggen
Projectcoƶrdinator Naasten voor naasten