Eigen Kracht Training voor externe organisaties

Training als je stappen wilt zetten naar een leuker leven en wilt ervaren hoe het is om te delen met anderen die ook iets hebben (meegemaakt).

Doel:
Het doel is meer zicht te krijgen op andere rollen dan alleen “iemand met problemen”. Om niet alleen belemmeringen te zien maar ook de mogelijkheden en kwaliteiten die je hebt. Om mogelijke gevoelens van eenzaamheid te vervangen door verbondenheid. Om van je kwetsbaarheid je kracht te maken. Om zelf je eigen regie te leren nemen om je dromen en wensen te gaan leven. Om weerbaarder te worden en gemotiveerd om (weer) hulp te durven aannemen en hoop te krijgen voor de toekomst. De deelnemers bepalen zelf hoeveel en hoe grote of kleine stappen ze nemen op de weg naar die doelen.

Het delen in een groep werkt vaak heel helend en versterkend. En het vergroot de weerbaarheid tegen (zelf)stigma. Als je open en eerlijk durft te zijn bij mensen die dat ook zijn, dan blijkt vaak dat je helemaal niet de enige bent. En ook niet gekker of normaler dan anderen. En dat je wel dingen kunt waar je blij van wordt. En het maakt soms dat je hulp durft en kunt vragen als je dat nodig hebt.

Duur: 6 wekelijkse lessen van 3 uur.

Inhoud:
In iedere les worden persoonlijke dingen gedeeld, voor zover de deelnemer dat ook wil delen natuurlijk. Het delen gebeurt aan de hand van diverse werkvormen. Het is niet alleen een praat training, het is ook speels en creatief zijn. Ieder doet mee op zijn/haar eigen manier. Deelnemers krijgen na de training een bewijs van deelname.

De training wordt gegeven door twee ervaringsdeskundige trainers. Het aantal deelnemers is minimaal 8 en maximaal 12.

Voor wie:
Voor wie graag wat stappen wil maken op weg naar herstel. Voor mensen die nog best last hebben van wat ze hebben of hebben meegemaakt. En die graag stappen willen zetten naar een fijner leven.

De Eigen Kracht Training kan ook gebruikt worden om alvast te kijken hoe het voor je is om te praten over wat je hebt (meegemaakt). Zodat je daarna misschien door kunt gaan met de training ‘Werken met Eigen Ervaring’ om te leren je ervaring in te zetten als ervaringsdeskundige.

Voor meer informatie:
Neem contact op met Dora Wempe
Trainer KernKracht