Tien tips voor een stressvrije vakantie

Heerlijk die vakantie die steeds dichter bij komt. Begin een tijdje van te voren vast aan het idee te wennen. Schiet vooral niet in de stress bij de gedachten dat je nog zoveel moet doen voor je daadwerkelijk op pad kunt gaan. Zorg ervoor dat je vakantie niet enkel nodig is om te ontstressen. Haal het maximale uit je vakantie.

Een tiental tips om je op weg te helpen:

Tip 1: Maak plannen Een goed begin is het halve werk. Door je vakantie goed voor te bereiden en te plannen wat je wilt gaat doen en wat er mee moet, is de kans op een geslaagde vakantie groot. Maak daarom vast plannen en maak een lijst met wat je mee wilt nemen.

Tip 2: Naar de sauna Zorg in de aanloop naar de vakantie dat je energie huishouding goed zit in je lichaam. Zweet alle afvalstoffen uit die de energiedoorstroming in je lichaam kunnen blokkeren. Door lekker te zweten in de sauna raak je deze stoffen kwijt.

Tip 3: Zeg ‘nee’ In de vaak drukke tijd voorde vakantie zijn er anderen die nog welleens wat van jou willen. Zeg dus niet meteen ‘ja’ als iemand iets van je wil. Vraag gerust om bedenktijd, dan kun je ook alsnog nee zeggen.

Tip 4: Doe relaxatieoefeningen Het is aan te raden zo uitgerust mogelijk op vakantie te gaan. Ga op tijd naar bed in de week voordat je op vakantie gaat. Voorkom piekeren over wat je nog moet doen door relaxatie oefeningen te doen.

Tip 5: Betaal rekeningen Werk je hele stapel post en rekeningen nog even weg voordat je weggaat. Hiermee ontneem je jezelf stress. Je voelt je beter wanneer je zaakjes geregeld zijn.

Tip 6: Let op wat je eet Goed en doordacht eten is altijd goed. Eet veel groente en fruit en vermijd vetrijke voeding. Zorg ervoor dat je goede en bruikbare voedingsstoffen binnenkrijgt.

Tip 7: Ontspan met seks Of vakantie qua stress in het zelfde rijtje valt als een presentatie houden of een moeilijke berekening maken, daarover heb ik mijn twijfels. Wat echter wetenschappelijk is aangetoond is dat een vrijpartij bij alle drie de voorbeelden de stress verminderd.

Tip 8: Trek de natuur in Het idee een lange wandeling door het bos te maken terwijl je nog zoveel te doen hebt met het oog op de komende vakantie, lijkt niet te rijmen. Maar wanneer je voor die wandeling de tijd neemt, krijg je meer rust en wordt je spanning minder. Daardoor kun je weer beter doorpakken.

Tip 9: Plan geen afspraken voor na je vakantie Om je vakantie gevoel langer vast te houden moet je eigenlijk in je agenda de week na je vakantie zoveel mogelijk blokken. Het idee daarna niet meteen iets te moeten, geeft rust.

Tip 10: Beweeg Neem de fiets of ga te voet om nog wat boodschappen te doen. Dat kost te veel tijd, zul je denken, maar het is wel de simpelste manier om stress buiten te houden. Bewegen om chemische stoffen af te voeren en de spieren te ontspannen.

Een goed conditie en voldoende weerstand is op vakantie natuurlijk ook mooi meegenomen

Bron: GGZnieuws.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *