Start nieuwe cursus Ervaringsdeskundige voorlichter!

Voor onze voorlichtingsactiviteiten zijn wij op zoek naar mensen met per- soonlijke ervaring binnen de verslavingszorg en/of GGZ. We zoeken men- sen met bijvoorbeeld verslavingservaring, angst- en dwangstoornissen, bi- polaire stoornis, eetstoornis, borderline en andere psychische aandoenin- gen. Of mensen met ervaring in de maatschappelijke opvang. Ook mensen die goed in hun herstelproces zitten, weten wat wel en niet werkt in hun her- stel en die hun (herstel)ervaring willen leren delen en inzetten.

Hoe je dat kunt doen, leer je tijdens de cursus “Ervaringsdeskundige Voor- lichter” die de Stichting KernKracht in 2014 weer organiseert. Mensen die belangstelling hebben om als ervaringsdeskundige voor de Stichting KernKracht aan de slag te gaan zijn van harte welkom!

Je wordt opgeleid om als ervaringsdeskundige bijvoorbeeld gastlessen op scholen te geven rond psychiatrie, verslaving en maatschappelijke opvang of om hulpverleners te helpen hun vak nog beter uit te oefenen.

De cursus bestaat uit 12 lessen die wekelijks gegeven worden. Startdatum en -tijdstip worden in overleg nog vastgesteld.

Heb je een andere culturele achtergrond en wil je graag iets met deze erva- ring gaan doen? Meld je dan ook aan! Op deze wijze kun je een bijdrage leveren aan het vergroten van de bewustwording op het vlak van bejege- ning en omgaan met cultuurverschillen.

Spreekt dit je aan of wil je meer informatie, neem dan contact op met Nouraddin Elouahabi of Dora Wempe, bereikbaar via 0182-519060, email nouraddin@zogmh.nl en dwempe@zogmh.nl of neem een kijkje op onze website: www.kernkracht.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *