Schrijfwedstrijd Deviant

Deviant, een onafhankelijke en kritische tijdschrift tussen psychiatrie en maatschappij, bestaat twintig jaar. Daarom organiseert de redactie een positieve schrijfwedstrijd over de ideale psychiatrie. Wat willen we dat gerealiseerd is in 2019 als Deviant 100 uitkomt?

De redactie van Deviant nodigt cliënten en andere ervaringsdeskundigen, beleidmakers, onderzoekers en andere critici uit om hun visie te geven over de ideale psychiatrie. De beste inzendingen worden gepubliceerd in Deviant 80 en de drie meest opmerkelijke bijdragen worden beloond met een geldprijs (van € 110, € 50 en € 25).

De vorm is naar eigen keuze. Verhalen, gedichten, essays, liedteksten of een strip, alle genres zijn toegestaan en iedereen mag meedoen. De inzending kan over elk aspect van de GGz gaan. Alle dromen, wensen, oplossingen of adviezen in maximaal 1000 woorden zijn welkom.

Er is echter wel een belangrijke voorwaarde. Beschrijf alleen de gewenste situatie. Niet afzetten tegen zaken die nu spelen, geen vergelijking met de huidige situatie, niet vertellen wat er op dit moment allemaal niet klopt in de ggz. Het moet een positieve Deviant worden. Lees eerst de criteria!

Deadline
Stuur uw bijdrage vóór 1 december 2013 naar: Jury Deviant, Postbus 75249, 1070 AE Amsterdam of per e-mail naar redactie@tijdschriftdeviant.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *