Rapster en zangeres S10 steunt jongeren met psychische klachten

Zondagavond 20 februari was het zover. Na twee jaar uitstel vanwege corona kon eindelijk het speciale concert van S10 in Koninklijk Theater Carré doorgaan. Om jongeren met mentale klachten een hart onder de riem te steken hadden S10 en Carré honderden kaarten ter beschikking gesteld die wij vanuit MIND mochten verdelen onder onze volgers en achterban. Zij hadden, net als de rest van het publiek, een geweldige avond.  

Carré zette samen met Stien den Hollander (Edison-winnares, Nederlandse inzending voor het Eurovisie Songfestival 2022) dit speciale concert op om jongeren met psychische problemen een mooie avond te bieden. Met name in deze tijd is dat extra belangrijk, omdat veel jongeren het door de coronacrisis en de bijbehorende maatregelen psychisch zwaar hebben. MIND merkt dit ook uit de onderzoeken die zij de afgelopen twee jaar gedaan heeft onder mensen die zelf of in hun omgeving te maken hebben met psychische problemen.

Veel thema’s op dit gebied komen terug in de songs van S10, in het verleden worstelde ze zelf ook met haar mentale gezondheid. MIND op haar beurt is een platform dat psychische problemen wil voorkomen en mensen die hiermee te maken hebben ondersteunen. Dit doet de organisatie door informatie te bieden, onderzoek te doen, actie te voeren en directe hulp te bieden via de hulplijn MIND Korrelatie.

“Iets om naar uit te kijken” 

Zondagavond trotseerden 1250 bezoekers weer en wind om naar Carré te komen. Voor velen van hen was dit weer het eerste concert sinds een lange tijd. Het publiek genoot dan ook zichtbaar van het optreden. Het enthousiasme was ook voelbaar bij S10, die niet alleen zelf optrad maar door de bevriende artiesten Sor en Froukje werd vergezeld. Tussen de songs door sprak S10 rake woorden.

Na afloop vertelde zij: “De winter speelde altijd een rol bij mijn klachten. Een concert was iets om naar uit te kijken, dat deed mij altijd goed. Ik hoop dat mijn fans er evenveel uithalen als ik destijds deed. Muziek heeft een positieve werking op mijn mentale gesteldheid. Iedereen voelt zich wel eens eenzaam, maar muziek kan heel verbindend zijn. Als ik me rot of alleen voel, luister ik naar muziek en dan kan ik die gevoelens veel beter een plekje geven. Hopelijk hebben mensen in Carré dat ook even kunnen voelen.”

Aandacht verzetten en genieten van muziek 

Madeleine van der Zwaan, directeur Koninklijk Theater Carré, was tevreden. “S10 maakt muziek die mij raakt. Wij wilden een drempel wegnemen door dit concert als theater aan te bieden aan deze groep jongeren. Een avond samen genieten van muziek, het kan gelukkig weer!”

Bron: ggznieuws.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *