Praat en Luister-documentaire ‘Gekkenwerk’

Donderdag 1 november in de Veste, Ridder van Catsweg 325,  van 14.00 tot 15.30  toont de Stichting KernKracht  de documentaire Gekkenwerk (35 min.). Aansluitend hierop gaan we met elkaar in gesprek n.a.v. de documentaire.

‘Gekkenwerk’ is een documentaire van regisseur Marleen Houter over Herstel, Empowerment en Ervaringsdeskundigheid ( afgekort HEE) van mensen met psychische kwetsbaarheid. De eenzijdige benadering als zouden patiënten hun stoornis ZIJN is aanleiding geweest voor de oprichting van het HEE-team.  In de documentaire vertellen vijf HEE-docenten, allen ervaringsdeskundig over hun (zeer) persoonlijke ervaringen met de psychiatrie en bejegening,  en ook zetten twee psychiaters hun visie over een “nieuwe” psychiatrie uiteen. ‘Gekkenwerk’ is er voor iedereen. Voor professionals en opleiders is de film een instrument om aspecten van de HEE- visie in hun (onderwijs)praktijk te integreren. Buitenstaanders leren door Gekkenwerk hoezeer psychiatrische patiënten “gewone” (mede)mensen zijn. Psychiatrische mensen biedt de film herkenning.

Er wordt,  mede dankzij de invloed van het HEE team, (inter)nationaal  aan de verbetering van de psychiatrische zorg gewerkt. Dat lukt steeds beter: de vraag naar ervaringsdeskundigheid neemt toe.

 Komt allen op donderdag 1 november!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *