Opinie: “Behandeling angst en dwang is geen tv-voer”

Op 27 december verscheen in Trouw het opiniestuk Behandeling angst en dwang is geen tv-voer van Josine van Hamersveld, directeur van de Angst, Dwang en Fobie (ADF) stichting.
Josine zou graag reacties ontvangen op haar opiniestuk. Deze kun je (anoniem) toevoegen in het reactieformulier hieronder, die we later aan de pagina toevoegen. Je kunt je reactie ook per mail toesturen aan info-at-dwang.eu.

Het blijft altijd ingewikkeld. Aan de ene kant is het goed dat er aandacht is voor angst- en dwangproblematiek. Zeker via nationale televisie bereikt een programma erg veel mensen die er voorheen misschien nooit van hadden gehoord. Aan de andere kant bestaat het risico dat er toch een element van vermaak in zo’n programma lijkt te schuilen, waardoor het gevoel ontstaat dat de problematiek juist niet serieus genomen wordt.

Het is belangrijk hierover het gesprek met elkaar te voeren, waarbij de ruimte blijft dat mensen vanuit eenzelfde (integere) intentie, dingen tóch anders beoordelen. Die ruimte komt de bespreekbaarheid ten goede, zeker aangezien dit thema vaker naar voren komt rondom politieke afwegingen en campagnes zoals Collega’s met Karakter.

Patricia van Oppen, die deelnam aan het behandelteam van Geef Mij Nu Je Angst, gaf eerder een reactie die je kunt lezen op de pagina GGZ inGeest Behandelteam.

Bron: dwang.eu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *