Ook in 2020 Grote Kerstkaartenactie tegen eenzaamheid

De kerst is voor veel eenzame ouderen een moeilijke periode, wat dit jaar door het coronavirus al helemaal het geval is. Het Ouderenfonds organiseert daarom ook in 2020 de Grote Kerstkaartenactie, samen met PostNL en Kidsweek. Het is de zesde keer dat de actie gehouden wordt.

Het is de bedoeling om tijdens de Grote Kerstkaartenactie zoveel mogelijk kaartjes in te zamelen en te bezorgen bij eenzame ouderen,. Geregeld hebben 50plussers te maken met depressieve klachten als gevolg van eenzaamheid. Een kaartje is een klein gebaar maar kan heel betekenisvol zijn voor mensen.

85 procent vindt het moeilijk om te praten over eenzaamheid

In ons land vieren ongeveer 200 duizend mensen kerst helemaal alleen. 85 procent van deze groep vindt het lastig om te praten over hun eenzaamheid. Mensen denken al snel iemand tot last te zijn. Met de Grote Kerstkaartenactie wil het Ouderenfonds een lichtpuntje brengen.

Onderzoek toont aan dat dertig procent van de ondervraagden de post op een speciale plaats in huis bewaart. Dit maakt de waarde van zo’n mooi kerstkaartje natuurlijk nog een stuk groter. Voor jou een kleine moeite, voor de ontvanger van grote waarde.

Breng de kerstkaartjes of stuur ze in

Heel Nederland wordt door het Ouderenfonds opgeroepen om de kerstkaarten te schrijven voor de eenzame ouderen. Zo ontvangen de scholen in ons land een bericht via Kidsweek. Hiermee kunnen ze zich aanmelden voor een lespakket en op deze manier meedoen aan de Grote Kerstkaartenactie. Daarnaast kunnen Nederlandse bedrijven zich ook inzetten door de kerstkaarten te schrijven met alle werknemers.

De actie verloopt dit jaar iets anders dan in andere jaren. Mensen kunnen namelijk kiezen tussen de kaarten zelf bezorgen bij eenzame ouderen, dan wel de kerstkaartjes sturen naar het Ouderenfonds. In samenwerking met PostNL zal het Ouderenfonds dan de kaarten naar woonzorgcentra waar veel producten van Abena.nl staan versturen. Hier zullen de kerstkaarten vervolgens uitgedeeld worden. Dit kan tot en met 15 december 2020.

Adres:

Het Nationaal Ouderenfonds, Postbus 115, 3800 AC Amersfoort.

Doe ook mee aan de Grote Kerstkaartenactie en laat tassen vol kerstkaarten bezorgen bij eenzame ouderen in ons land!

Bron: gzznieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *