Ooit te maken gehad met e-mental health?

eHealth, ook wel bekend onder de term digitale zorg, wordt een steeds belangrijker onderdeel van de behandeling in de GGz.  Heeft u ooit te maken gehad met e-mental health?  En beviel het?

Cliënten en naastbetrokkenen kunnen via het internet chatten, videobellen, of afspraken maken met de hulpverlener. Maar ook gebruik maken van horloges die hen helpen herinneren aan het op tijd in nemen van de medicatie, of een app op de telefoon die hen ondersteunt.  Deze en overige initiatieven worden steeds meer geïnitieerd door GGz-instellingen.

Cliënten,  cliëntenraden en de  cliënten- en familieorganisaties in de GGz, willen op deze ontwikkeling grip krijgen. Het deelproject ‘Grip op ontwikkelingen in eHealth’ zet zich in voor de participatie van cliënten en naastbetrokkenen in het ontwikkelen van digitale zorg zodat de eindgebruikers van deze toepassingen ook invloed hebben op welke behandelingen zij zullen ontvangen.

Hiertoe zoeken wij cliënten en naastbetrokkenen die betrokken zijn (of zijn geweest) bij de ontwikkelingen van eHealth toepassingen binnen de GGz-instellingen waar zij zorg ontvangen of ontvangen hebben.

Heeft u invloed (gehad) op de ontwikkeling van digitale zorg toepassingen en wilt u uw ervaringen hierover delen of wilt u meer informatie? Neem contact op met de projectleider: Marloes Martens  m.martens@rescon.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.