‘Nog even geduld voor een nieuwe CAO GGZ’

De afgelopen twee dagen (30 en 31 maart) is er druk onderhandeld tussen FNV Zorg & Welzijn en de werkgevers in de GGZ over een nieuwe cao. Na 2,5 jaar zonder cao wordt er nu daadwerkelijk vooruitgang geboekt. Alle belangrijke punten zijn besproken én bijna afgetikt.

Er is gesproken over het omzetten van tijdelijke contracten naar echte banen bij structureel werk, over het afschaffen van nul-urencontracten en over een individueel afdwingbaar scholingsrecht voor werknemers gericht op de eigen functie , maar ook op het vergroten van kansen op de arbeidsmarkt.

We koersen af op een gewijzigde wachtgeldregeling, de reparatie van de duur en opbouw van WW en het inzetten van (een deel van) de transitievergoeding tijdens boventalligheid voor scholing, coaching en van werk naar werktrajecten.

Anja Dijkman en Harma Schrage, cao-onderhandelaars bij FNV Zorg & Welzijn: ‘Het zijn positieve gesprekken tot nu toe. Een heikel punt wordt wellicht nog de loonontwikkeling. De werkgevers zijn met een openingsbod gekomen, maar daarvan hebben wij gezegd dat hier meer in moet zitten. Dinsdag 28 april hebben we ons laatste overleg en dan moet er een nieuwe cao liggen!’

Uiteraard worden de GGZ-werknemers via de website fnv.nl en nieuwsbrieven op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkeling binnen dit cao-traject.

Bron: fnv.nl 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *