Nieuwe website geeft advies over online zelfhulp

Last van stress, depressie, angst of problematisch alcoholgebruik? Dan is het misschien een goed idee een zelftest te doen, die laat zien of online zelfhulp nuttig zou kunnen zijn en zo ja, waar die hulp te krijgen is. De gratis en anonieme zelftest kan ingevuld worden op de nieuwe website www.zelfhulpwijzer.nl. Deze website geeft inzicht in de ernst van klachten en problemen en geeft advies over online zelfhulp.
Online zelfhulp betekent dat je via internet een cursus volgt die erop gericht is je problemen te verminderen. De website geeft informatie welke zelfhulpcursussen er zijn en hoe je die kunt volgen. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat de cursussen mensen werkelijk verder helpen. De cursussen zijn ontwikkeld door psychologen van het Trimbos-instituut.
Eén van de cursussen die je kunt doen is psyfit.nl, waarmee je je mentale conditie traint. Dit doe je met oefeningen, filmpjes, tests en tips. De cursus is erop gericht je meer grip op je leven te geven, in het hier en nu te leven en beter om te gaan met de druk die de omgeving op je legt. De cursus kost 29,95 euro.

Bron: Trimbos-instituut

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *