Niet lekker in je vel? Probeer wat te bewegen!

Bijna iedereen zit wel eens een periode wat minder lekker in zijn of haar vel. Alhoewel dat tal van oorzaken kan hebben, is er een oplossing die voor bijna iedereen wel een beetje helpt: wat meer bewegen . Dat hoeft niet meteen het rennen van een marathon te betekenen, je hoeft ook niet meteen naar de sportschool of op een teamsport. Het mag wel natuurlijk, maar er zijn nog veel meer manieren om te bewegen. Dat kan vaak gewoon in je eigen omgeving, want een conditie opbouwen doe je bijvoorbeeld ook door dagelijks een flink stuk te wandelen.

Van bewegen word je gelukkiger
Je kunt het je misschien niet voorstellen als je met frisse tegenzin de sportschool binnen komt gewandeld, maar van bewegen word je gelukkiger. Zelfs als je er echt maar weinig aan vindt, zal je lijf ervoor zorgen dat je je nadat je workout sessie achter de rug is blijer voelt. Ten eerste omdat het er weer op zit, iets wat vooral mensen die een hekel hebben aan sporten gelukkig zal maken. Maar ook doordat er tijdens het sporten stoffen vrijkomen in je hersenen die voor een gelukkiger gevoel zorgen. Gelukshormonen noemen we ze, endorfine en dopamine. Ze komen vrij als je flink beweegt en verspreiden zich door je lijf.

Slaap je vaak slecht? Ook daar kun je je knap ongelukkig van gaan voelen. Door meer op je beweging te letten is de kans groter dat je beter slaapt. Niet alleen je hoofd, maar ook je lijf is dan aan het einde van de dag vermoeid, en klaar om te gaan slapen. De kans dat dat daadwerkelijk lukt, vergroot je aanzienlijk door actief te hebben bewogen. Bovendien kun je door wat meer op je beweging te letten een conditie opbouwen, waardoor je je sowieso beter gaat voelen.

Bewegen is goed voor je gezondheid
Genoeg beweging is niet alleen goed voor je mentale gezondheid, het helpt ook zeker je fysieke gezondheid goed te houden. Je hebt voldoende beweging nodig om een gezond gewicht te behouden. Te weinig beweging en overgewicht kunnen leiden tot forse gezondheidsklachten als diabetes, hart-en-vaatziekten en zelfs kanker. Voldoende redenen om hier goed op te letten en mee aan de slag te gaan.

Dat hoef je niet te doen door meteen heel intensief te gaan sporten. Nee, ook een half uurtje per dag lekker wandelen kan al wonderen verrichten. Zoek dus vooral een vorm van bewegen die bij je past, en waar je je goed bij voelt. Op die manier houd je het een stuk langer vol en beleef je er bovendien veel meer plezier aan, ook niet onbelangrijk.

Bron: ggznieuws

Facebooktwitterlinkedin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *