Minder e-mail checken vermindert stress

Zit je inbox altijd vol? Check je continue je e-mail? Grote kans dat je daardoor last hebt van stress. Door dagelijks slechts drie keer je mail te checken, zal je een stuk minder last van stress hebben. Dat wijst nieuw onderzoek uit.

Onderzoekers van de University of British Columbia volgden voor hun studie 124 volwassenen, waaronder studenten, financiële analisten, medische specialisten en anderen. Een deel werd gevraagd hun e-mail maximaal drie keer per dag te checken. De rest moest het zo vaak mogelijk doen. Wat er in resulteerde dat ze het net zo vaak als normaal deden.

Vervolgens werden de instructies de week daarna omgedraaid. Gedurende de onderzoeksperiode moesten de deelnemers dagelijks een korte enquete invullen. Ook werd ze gevraagd naar hun gevoelens van stress.

Stress

Zo ontdekten de onderzoekers dat mensen die minder vaak hun e-mail checken veel minder last hebben van stress dan mensen die continue hun e-mail controleren. Volgens hoofdonderzoeker, Kostadin Kushlev, is het veranderen van e-mailgewoontes makkelijker gezegd dan gedaan. ‘De meeste deelnemers vonden het enorm moeilijk om hun e-mail maar een paar keer per dag te checken.’, aldus Kushlev. Maar desondanks hadden ze minder last van stress.

Kushlev wijst erop dat werkgevers stress binnen hun bedrijf kunnen verminderen door werknemers te stimuleren hun e-mail te checken in brokken in plaats van voortdurend te reageren op berichten. De resultaten van het onderzoek zijn gepubliceerd in Human Behavior.

Bron: gezondheidsnet.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *