Meldactie overbodige regels in de GGZ

Doe mee aan de Top 10 voor overbodige regels in de ggz.

Heeft u last van overbodige regels in de ggz? Bijvoorbeeld bij zorg in de AWBZ of de ZVW? Wordt u langs vier loketten gestuurd? Moet u of uw hulpverlener wéér een formulier invullen? Moet u extra betalen, maar begrijpt u niet waarvoor? Samen met zeven andere cliëntenorganisaties verzamelt het LPGGz praktijkvoorbeelden van overbodige regels in de zorg.
Regelarm!
De meldactie is onderdeel van het ‘Experiment Regelarm’ van het ministerie van VWS. Het ministerie wil de bureaucratie in de langdurige zorg aanpakken. LPGGz vindt dat een goede zaak. Het ministerie heeft zowel aan zorginstellingen als aan cliëntenorganisaties gevraagd voorbeelden van regeloverlast te verzamelen. Beschrijf uw ervaring(en) met overbodige of hinderlijke regels en stuur deze in een e-mail naar
meldjezorg@platformggz.nl
Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.
.
Top 10 Op basis van alle meldingen wordt een Top 10 samengesteld van (hinderlijke) regels die aangepast of zelfs afgeschaft moeten worden. Aan het eind van de meldactie wordt een bijeenkomst gehouden waarbij cliëntenorganisaties en cliëntenraden met demissionair staatssecretaris Veldhuijzen van Zanten in gesprek gaan. Op deze conferentie bieden de deelnemende cliëntenorganisaties (CG-Raad, Platform VG, CSO, Mezzo, NPCF, LOC, Per Saldo en LPGGz) de Top 10 overbodige regels in de zorg aan de staatssecretaris aan.
700 meldingen zorgmedewerkers Niet alleen cliënten hebben last van regels. Ook medewerkers in de zorg ondervinden in hun werk hinder van overbodige regels. Zij zijn gevraagd praktijkvoorbeelden te melden. In twee maanden tijd hebben zij 700 meldingen gedaan van hinderlijke regels. De (demissionaire) staatssecretaris gaat de meldingen bekijken en de regels aanpakken. Zij hoopt dat veel regels in de zorg overboord gezet kunnen worden. Als blijkt dat regels overbodig zijn, worden ze landelijk afgeschaft.

Tot 30 september U kunt uw ervaring(en) met overbodige regels tot 30 september melden via
meldjezorg@platformggz.nl
Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.

Vermeld als onderwerp ‘regelarm’

Bron: platformggz.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *