Meer kans op depressie voor telefoonverslaafden

Of iemand een eventuele depressie heeft valt volgens onderzoekers af te leiden van zijn of haar telefoongebruik. Iemand die vaak op zijn telefoon kijkt, heeft meer kans op neerslachtige gevoelens. Dit blijkt uit een studie van de Northwestern Medicine Universiteit, die woensdag is gepubliceerd in het Journal of Medical Internet Research.

De wetenschappers onderzochten bij ruim duizend proefpersonen hun telefoongebruik en bekeken daarnaast via GPRS op welke plekken zij geweest waren. De mensen die het meest somber uit de bus kwamen, bleken gemiddeld 68 minuten per dag kwijt te zijn aan hun mobiele telefoon. Voor de niet-depressieve personen gold een gemiddelde van ongeveer 17 minuten per dag.

Respondenten die het grootste gedeelte van hun dag in en dichtbij hun huis bleven bleken ook neerslachtiger te zijn dat de respondenten die op veel verschillende plaatsen kwamen. De personen gaven allen antwoord op de vraag: hoe gelukkig voelt u zich op een schaal van 1 tot 10?

Wetenschapper David Mohr noemt het onderzoek een objectieve maatstaf voor het gedrag van de mens met betrekking tot depressie. “We kunnen via deze manier passief detecteren of iemand een risicogeval is.”

De onderzoekers hopen dat de studie uiteindelijk kan leiden tot het toezicht op personen een verhoogd risico op depressie, zodat zorgverleners sneller kunnen ingrijpen.

Bron: nu.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *