Inwoner Amersfoort grootste kans op depressie

Van de bevolking in de stad Utrecht heeft 40 procent kans op een angststoornis of depressie. Dat blijkt uit de Staat van Utrecht 2014, onlangs uitgebracht door de provincie Utrecht.

Met 40 procent staat de stad nog redelijk laag op de lijst (plek 21 van de 26) welke is opgebouwd op basis van cijfers van de GGD Utrecht. In de gemeente Amersfoort is er de meeste kans op een angststoornis of depressie, het percentage ligt daar op 49 procent.

In de gehele provincie is 10,6 procent van de inwoners psychisch ongezond. Enkel in de provincies Limburg (12,9 procent), Flevoland (12,2 procent) en Noord-Holland (11,0 procent) zijn meer inwoners psychisch ongezond te noemen. Zeeland staat met een percentage van 6,9 procent onderaan de lijst.

Schermafbeelding 2015-01-05 om 10.08.30

Met een depressieve stoornis bedoelt het rapport een stemmingsstoornis waarbij een aanhoudende neerslachtige stemming en een ernstig verlies aan interesse in dagelijkse activiteiten een rol spelen.

De depressie leidt tot beperkingen in het sociaal, emotioneel en lichamelijk functioneren.Van een angststoornis is sprake wanneer een persoon heftige angstklachten ervaart zonder reële bedreiging.

Bron: Nu.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *