‘Het Beste Cliënten E-dee’

Doe mee met ‘Het Beste Cliënten E-dee’ en win 3000euro

Ben jij een (ex-)cliënt bij een tweede of derdelijns ggz-instelling en heb jij een idee waarmee je de zorg via internet of andere technologie verbetert Verwerk je kennis en ervaring dan in een ‘e-mental health idee’ en stuur deze naar ons toe. Het beste ‘E-dee’ wordt beloond met een bedrag van 3000euro.

E-health in de geestelijke gezondheidszorg

De laatste jaren wordt er veel gesproken over “e-health” of “e-mental health” in de geestelijke gezondheidszorg. Wat is e-health eigenlijk? Grofweg kun je zeggen dat e-health zorg is waarbij het persoonlijk gesprek met je behandelaar geheel of gedeeltelijk wordt vervangen door internet of andere nieuwe technologie. Denk hierbij aan websites waarop je een deel van je behandeling (bv oefeningen) online kunt doen, apps waarmee je je stemming kunt bijhouden, skype waardoor je beeldcontact kunt hebben met je behandelaar of games waarbij je spelenderwijs leert omgaan met je problemen. Het voordeel van e-health behandeling is dat je deze kunt doen waar en wanneer het je uitkomt.

Cliënten weten het beter

E-health projecten worden vaak opgestart door webbedrijven of medewerkers in de geestelijke gezondheidszorg. Bij de ontwikkeling van deze projecten worden cliënten meestal wel gevraagd mee te denken. Altrecht geestelijke gezondheidszorg, de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, TNO en Taskforce Innovatie willen echter een stap verder gaan en de rollen omdraaien. De beste expert in de geestelijke gezondheidzorg is immers de cliënt zelf. Daarom willen wij cliënten en ex-cliënten oproepen zelf een goed E-health product te bedenken.

Het beste E-dee is 3000 euro waard

Ben jij (ex-)cliënt in de geestelijke gezondheidszorg en heb je een goed idee voor een website? Een app? Een game? Of misschien iets geheel nieuws? Kom dan naar de kick-off bijeenkomst in de zomer. Op deze bijeenkomst praten we met elkaar over de ontwikkelingen in e-health en kun je met allerlei experts praten om inspiratie op te doen. Voorbeelden van e-health producten vind je op www.e-hulp.nl/nieuws.
Geen behoefte aan een kick-off bijeenkomst? Stuur gewoon je idee in voor 6 september 2012 door middel van het contactformulier    op http://www.hetbesteclientene-dee.nl/index.html op . De winnaar wordt begin november bekend gemaakt. Natuurlijk mag de winnaar – als je dat wilt- anoniem blijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *