Gezocht: mensen met ervaring in de hulpverlening

Voorlichting geven over de eigen ervaringen met psychische en verslavingsproblemen: dat leer je tijdens een cursus die Stichting KernKracht GGZ in maart gaat geven. Voor die cursus zoeken wij nog deelnemers.
De Stichting KernKracht komt op voor de belangen van cliënten van de geestelijke gezondheidszorg, verslavingszorg en maatschappelijke opvang. Dit doet ze onder meer door voorlichting te geven over psychisch lijden, herstel en de rol van de hulpverlening. Die voorlichting wordt verzorgd door mensen die zelf aan den lijve hebben ondervonden wat het is om een psychische handicap te hebben of verslaafd te zijn. Zij weten immers het beste hoe dat is en wat hun heeft geholpen de draad weer op te pakken. Stichting KernKracht geeft onder meer voorlichting aan studenten en gemeenten.
Op dit moment zoeken wij mensen die hun eigen verhaal willen inzetten. Voordat mensen aan de slag kunnen, krijgen ze eerst een uitgebreide cursus. Deze heet ‘Werken met eigen ervaring’. Heb je als cliënt ervaring met de ggz, de verslavingszorg of maatschappelijke opvang én wil je deze ervaring inzetten voor anderen, kom dan naar de informatiebijeenkomst over de cursus ‘Werken met eigen ervaring’. Deze vindt plaats op donderdag 26 januari van 10 tot 11.30 uur aan de Hoge Gouwe 65 in Gouda. De cursus zelf start in maart. Tijdens de bijeenkomst hoor je meer over de inhoud van de cursus en de voorwaarden voor deelname. De cursus duurt twaalf weken en is gratis. Ga je daarna als vrijwilliger aan de slag, dan ontvang je een kleine vergoeding.
Wil je je aanmelden voor de bijeenkomst of wil je eerst meer informatie, neem dan contact op met Odette Hensen, bereikbaar via ohensen@zogmh.nl of 0182-519060. Kijk voor meer info ook hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.