Gelijk krijgen maakt gelukkig

Je kunt je gelijk halen dan proberen de lieve te vrede bewaren. Dat stellen onderzoekers van de University of Auckland in Nieuw Zeeland. Veel stellen hebben onnodig stress, omdat ze bang zijn voor conflicten.

Dat stellen de wetenschappers in de kersteditie van het British Medical Journal. Bij het onderzoek waren getrouwde stellen betrokken.

In het experiment werd mannen gevraagd om het met hun vrouw eens te zijn en zonder klagen dingen te doen die zijn vroeg. Zelfs als de man het gevoel had dat de vrouw het bij het verkeerde eind had.

De vrouwen waren niet op de hoogte van deze opdracht. Tijdens het onderzoek werd de kwaliteit van leven van zowel de vrouw als man gemeten met een score van 1 tot 10.

 

Geluk

Na twaalf dagen werd het onderzoek stop gezet, omdat de mannen het gevoel hadden dat de vrouwen steeds kritischer werden. Gedurende die twaalf dagen nam de kwaliteit van leven van de mannen af.

De score ging van een gemiddelde 7 naar 3. Bij vrouwen nam deze juist iets toe: van een 8 naar een 8,5.

“Het lijkt er op ‘gelijk hebben’ je geluksgevoel beïnvloedt en dat je neerleggen bij iets waarmee je het niet eens bent juist leidt tot ongeluk”, aldus de onderzoekers.

“Veel mensen leven als een koppel en we denken dat het schadelijk kan zijn als een van de partners het altijd met de ander eens is. Meer onderzoek is echter nodig. Bijvoorbeeld naar wat er gebeurt als de man altijd gelijk heeft.”

Bron: nu.nl 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *