Eindelijk behandeling voor activiste Charlotte Bouwman

Na een wachttijd van 1047 dagen heeft activiste Charlotte Bouwman  een intakegesprek gekregen waardoor ze kan  starten met een behandeling voor haar complexe psychische problematiek, zo meldt de NOS.  

Bouwman is suïcidaal en heeft een dissociatieve stoornis. Ze kreeg bekendheid door haar acties tegen de lange wachtlijsten voor psychiatrische patiënten met complexe psychische aandoeningen bij het ministerie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Ook stelde Bouwman samen met anderen het ‘Manifest voor een betere jeugdzorg en ggz’ op en opende ze de website Lijm de Zorg. De petitie is inmiddels ruim 70.000 keer ondertekend.

Bouwman is van plan om door te gaan met deze acties tijdens haar behandeling, hoewel er inmiddels wel meer aandacht is gekomen voor gebrek aan aanbod in de specialistische ggz.  De problemen in de geestelijke gezondheidszorg zijn wat Bouwman betreft nog niet opgelost.  Ze richt zich dan ook op de aankomende verkiezingen.

Heb jij hulp nodig ? Zie www.113.nl (, de luisterlijn.nl of bel 0900-0113. Praat erover met iemand die je vertrouwt en zoek samen hulp.

Bron: nos.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *