Eigen bijdrage GGz definitief van tafel

 Op 2 oktober maakten Samsom en Rutte tijdens een persconferentie bekend dat de eigen bijdrage voor de ggz definitief van tafel gaat. Patiënten en familieleden zijn opgelucht en blij met het schrappen van de eigen bijdrage in de ggz.

 Het Landelijk Platform GGz viert samen met haar achterban de 20 cliënten- en familieorganisaties in de ggz dit enorme succes.  “Het schrappen van deze maatregel betekent dat pas nu, na 2 jaar strijd het discriminerende en stigmatiserende effect van deze maatregel in politiek Den Haag wordt erkend”, aldus Marjan ter Avest, directeur van het Landelijk Platform GGz. Ook politiek Den Haag erkent nu dat mensen met psychische problemen geen 2-rangs patiënten zijn.

 Onze strijd tegen de eigen bijdrage in de ggz begon met de protestactie op het Malieveld in juni 2011, toen de ggz-sector met tienduizend man protesteerde tegen deze onrechtvaardige maatregel van minister Schippers. Het Landelijk Platform GGz is begin dit jaar een bodemprocedure tegen de staat gestart, samen met andere partners in de ggz, waaronder GGZ Nederland, het NVvP en het NVP. De openbare zitting vindt op 15 oktober a.s. plaats in Den Haag. “Zolang nog niet alle feiten bekend zijn, en er nog niet een definitief akkoord is, zullen wij de strijdbijl nog niet begraven”, aldus het Landelijk Platform GGz.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *