Depressie in schijnwerpers op NPO 3

Van 9 april tot en met 16 mei geven jongeren zich bloot in tal van NPO 3-programma’s, op npo3.nl en via NPO 3FM tijdens de #TrueSelfie-weken. Zij willen depressie, zelfmoordgedachten en andere psychische problemen bespreekbaar maken. De uitzendingen worden omlijst met Testimonials: korte zelfportretten van jongeren die openhartig hun ervaringen delen.

Na afloop van de NPO 3-programma’s gaan jongeren in aftertalks op npo3.nl/trueselfie met elkaar in gesprek over deze thematiek. De Testimonials zijn eveneens op de site te bekijken. Eén op de 15 jongeren in Nederland tussen 18 en 24 jaar worstelt met depressies. Zelfdoding is onder jonge mensen doodsoorzaak nummer 1.

 

CV der Mislukkingen

Vanaf 9 april is npo3.nl/trueselfie ook het podium voor CV der Mislukkingen. Succesvolle Nederlanders (onder wie Romana Vrede, Duncan Stutterheim, Marit Bouwmeester en Stine Jensen) vertellen openhartig over de dingen die hen niet lukten en ze geven tips over hoe met mislukkingen om te gaan.

De #TrueSelfie-weken starten met de Depressie Kennistest op maandag 9 april (NPO 3, 21.10 uur), gepresenteerd door Sophie Hilbrand. Het programma maakt met informerende, maar ook luchtige tests depressies bespreekbaar.

Deprestival 

Afsluiting van de #TrueSelfie-weken vormt op 7 mei de thema-avond Deprestival, op NPO 3 om 21.10 uur. Ook NPO 3FM heeft tijdens de #TrueSelfie-weken ruimschoots aandacht voor psychische problemen onder jongeren.

Bron: Partyscene.nl

 

 

Eén reactie op “1”

  1. Ik wil graag in contact komen met jullie.
    Mijn man kamt al jaren met een ernstige depressie en heeft een pelgrimstocht gelopen.
    Hierna heeft hij een boek geschreven over zijn frustraties en ervaringen en belevingen in een soort dagboek en aangevuld door gedichten en spreuken
    Hij is verder heel openhartig over zijn probleem.
    21 mei komt t boek uit, hij wil graag herkenning en vooral ERKENNING!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.