Congressen: Existentie en Zingeving, Forensische Psychiatrie en Hoogsensitiviteit

In juni organiseert Sympopna drie interessante congressen over existentie en zingeving in de GGZ, forensische psychiatrie en hoogsensitiviteit.

 

5 juni 2019 in de Geertekerk in Utrecht 

Na het succesvolle eerste congres over het thema Existentie en Zingeving in de GGZ, organiseert Sympopna nu een vervolg hierop. Er wordt onder meer ingegaan op het lijden van de cliënt in de GGZ en de existentiële en zingevingszorgvragen die hieruit voortkomen. Voorts wordt ingegaan op de macht en onmacht van professionals om met deze zorgvragen om te gaan.

 

 

VERDER KIJKEN VERDER KOMEN – Een blik op de toekomst van de forensische psychiatrie

13 juni 2019 in de Doelen in Rotterdam

Bent u geïnteresseerd in innovatieve behandelmethodieken en -technieken binnen de forensische zorg? Dit congres biedt inzicht in een aantal van deze recente innovaties. Hoe zal de forensische psychiatrie er over 10 jaar uitzien?

 

HOOGSENSITIVITEIT -Bevindingen uit de wetenschap, richtlijnen voor de praktijk.

21 juni 2019 in de Reehorst in Ede 

Hoogsensitiviteit .. een begrip dat in de volksmond de nodige bekendheid geniet, al dan niet gestaafd door de wetenschap. Maar wat zeggen recente wetenschappelijke inzichten nu over het begrip hoogsensitiviteit? En wat is de betekenis ervan voor de praktijk van de GGZ en Pedagogiek? Tijdens dit congres worden wetenschappelijke inzichten gepresenteerd en wordt er vooral ingegaan op de praktische implicaties voor de diagnostiek en behandeling/begeleiding.

Bron: GGz-nieuws.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *