Autismespecialist winnares VROEG-prijs 2022

 Iris Servatius-Oosterling is uitgeroepen tot winnares van de VROEG-prijs 2022. Zij sleepte uiteindelijk de meeste van de ruim 1500 stemmen in de wacht. De winnares stond aan de wieg van het Landelijke Expertisenetwerk Autisme Jonge Kind.

De VROEG-prijs is bedoeld voor een professional die met jonge kinderen werkt en iets bijzonders heeft neergezet. Het verschil heeft gemaakt of, in de woorden van VROEG-hoofdredacteur Louise van den Broek “een gouden stap heeft geplaatst”. Naast een beeldje, dat de stap symboliseert, ontvangt Iris € 2.500,00 voor een project dat haar na aan het hart ligt.

Iris is werkzaam bij Karakter kinder- en jeugdpsychiatrie en gepromoveerd op autisme bij het jonge kind. Zij heeft haar sporen verdiend als initiatiefnemer en leider van het Landelijke Expertisenetwerk Autisme Jonge Kind. “Iris heeft zich hard gemaakt voor jonge kinderen met ontwikkelingsproblemen en een vermoeden van autisme”, aldus Louise in haar toespraak tot de winnares. “Er staat inmiddels een prachtig en stevig netwerk. Op die manier zorgt zij ervoor dat de kennis rond het jonge kind met een vermoeden van autisme bij de professionals terecht komt. Belangrijk, want hierdoor kan er eerder en beter gesignaleerd en behandeld worden.”

Eerder heeft de jury zich in soortgelijke bewoordingen geuit:

Dat Iris het netwerk Autisme Jonge kind heeft opgezet en inmiddels tot een succes heeft gemaakt, maakt haar een pionier op dit gebied. Wat ons aanspreekt is dat er via het netwerk ruimte is om verbinding te maken met ouders en kinderen zonder dat per se een diagnose nodig is, die immers ook beperkend kan werken. Maar ook dat er vanuit het netwerk scholing wordt gegeven aan al die professionals die met jonge kinderen werken.’

Vakblad Vroeg is hét kennisplatform voor professionals die werken in de geboortezorg en met jonge kinderen. Sleutelwoorden zijn preventie, signalering en vroeghulp. Het magazine VROEG van het platform biedt met verdiepende artikelen en interviews ieder kwartaal nieuwe inspiratie. Aanvullend bericht het platform in een gratis wekelijkse nieuwsbrief over ontwikkelingen binnen het vakgebied. Iris zal in een interview in het magazine VROEG vertellen over haar werk en haar ambities.

Bron: ggznieuws.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *