19 september Manifestatie: Stop de Stapeling

Het Kabinet Rutte neemt allerlei maatregelen die mensen met ggz-aandoeningen, chronisch zieken en gehandicapten keihard treffen. Tegen deze stapeling van maatregelen komt de Chronisch Zieken en Gehandicapten Raad (CG-Raad)  in verzet. Samen met de vakbeweging organiseert de CG-Raad op 19 september een grote protestmanifestatie in Den Haag: Stop de Stapeling.

Programma
Iedereen is vanaf 11.30 uur welkom op de Koekamplaan in Den Haag. De locatie kan nog wijzigen op basis van de opkomst.
Het programma is nog volop in ontwikkeling, maar gaat er in grote lijnen zo uitzien:

12.00 uur – 13.00 uur: Podiumprogramma
Interviews met de mensen om wie het gaat: mannen en vrouwen, jong en oud, die allemaal worden getroffen door de kabinetsmaatregelen. Wat betekenen die maatregelen voor hun dagelijks leven? Een optreden van Eskalibur van Steinmetz Compaan.

12.00 uur – 13.30 uur: Rondom het podium 
Er staan tal van activiteiten van verschillende organisaties op het programma. Al deze activiteiten laten op een speelse manier zien welke effecten het kabinetsbeleid heeft voor mensen met een chronische ziekte of handicap. Er wordt momenteel gewerkt aan verschillende programmaonderdelen, maar een tipje van de sluier kunnen we al oplichten. Zo wordt er een ludieke fotosessie gehouden en er is een ‘Babbelbox’.

13.45 uur: Gezamenlijke demonstratie
Start rondgang met vakbonden en andere organisaties rond het Binnenhof.

Na afloop van de demonstratie volgt een gezamenlijk slotprogramma op de Koekamplaan. Meer informatie hierover volgt nog. 

Op de hoogte blijven?
Wilt u voortdurend op de hoogte blijven van de actie en de voorbereidingen? Kijk regelmatig op de website www.cg-raad.nl of meld u aan voor het actiebulletin via acties@cg-raad.nl onder vermelding van actiebulletin Stop de stapeling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *