Stigmatour Gouda 12 december!

Op 12 december (tijdens Gouda bij Kaarslicht) is het zover! De Stichting KernKracht zal op die dag een verpletterende bijdrage leveren aan de landelijke Stigmatour 2014-2015!

Wat gaat er dan precies gebeuren op die nu al memorabele vrijdag? Welnu, hier komt het.

Om 13.00 uur zullen wij met een schitterende Amerikaanse schoolbus plaatsnemen bij het station van Gouda, om daar tot 22.00 uur campagne te voeren tegen het opplakken van stigma’s. Op deze prachtig centraal gelegen plek gaan we spelenderwijs in gesprek met voorbijgangers over psychiatrische aandoeningen en de vooroordelen die daaraan onlosmakelijk verbonden zijn. Spel, muziek, dans en dialoog zijn deze dag de communicatiemiddelen die we gebruiken om de stigma’s op een ludieke, maar hopelijk bijzonder effectieve manier te bestrijden.

Hoewel we natuurlijk nog niet al teveel kunnen  prijsgeven van wat er op 12 december geboden zal worden, willen we wel alvast een tipje van de sluier oplichten. In de bus kunnen voorbijgangers speeddaten met ervaringsdeskundigen en mantelzorgers. Ook zullen fraaie filmpjes worden vertoond waarop prominente BN’ers vertellen over hun psychische aandoening. Buiten de bus komen we met hilarische sketches en activiteiten die een serieuze ondertoon in zich hebben. Ben je ook zo benieuwd of “Achterwerk in de kast”, “Over de streep” en “Metamorfose” jou kunnen raken en vermaken? Kom dan op vrijdag 12 december naar het station van Gouda en laat je verrassen, onder het genot van een hapje van de kersverse  gestoorde cateraar ‘de Koekwaus”!!

Locatie:  Station Gouda: stadszijde, plein Goudse verzekeringen

Tijd: 13.00-22.00 uur

Voor meer info over de landelijke stigmatour  www.stigmatour.nl

2 reacties op “Stigmatour Gouda 12 december!

  1. Beste Johan,

    Er is een groot team van vrijwilligers dus we hebben voldoende, maar kom zeker even langs om kennis te maken!
    vriendelijke groet,
    Team ZOG MH

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *